Boeken

Om u te laten verdiepen in de beleggingswereld hebben wij enkele interessante boeken tips voor u op een rij gezet om uw denkveld te verbreden.

 

Evidence-Based Technical Analysis: Applying the Scientific Method and Statistical Inference to Trading Signals - David R Aronson
Dit boek is een must have voor de serieuze trader én belegger. Zoals de titel al aangeeft heeft de auteur de wetenschappelijke methode toegepast op technische analyse, en hiermee gekeken welke regels van technische analyse winstgevend zijn. Het boek is erg waardevol door zijn uitgebreide behandeling over de invloed van randomness op beleggingsresultaten, welke valkuilen er zijn bij backtesten, en hoe men wetenschappelijk een strategie dient te testen. Dit boek geeft u een veel sceptischer beeld van technische analyse, en documenteert duidelijk waar de tekortkomingen zitten.

 

Fooled by Randomness: The Hidden Role of Chance in Life and in the Markets – Nassim Nicholas Taleb
Taleb heeft in dit boek overtuigend uiteengezet waarom randomness een grotere rol speelt in de markt dan we doorgaans aannemen, en welke implicaties dit heeft voor de trader. Het boek houd zich vooral bezig met argumenten en voorbeelden van willekeurige gebeurtenissen (de zogeheten black swans). Na het lezen van dit boek zult u anders tegen financiële markten aankijken.

 

Investment Psychology Explained – Martin J. Pring
Schrijver Martin Pring bespreekt in het boek het begrip investment psychology, oftewel beleggingspsychologie. Dit boek specificeert zich op het concreet uitleggen van de beleggingspsychologie. Het boek legt daarbij de nadruk op ‘investeerders / beleggers’, maar ook voor ‘traders / speculanten’ kan het boek leerzaam zijn.

 

Market Wizards: Interviews with Top Traders – Jack D. Schwager
In Market Wizards interviewt Jack D. Schwager 17 top traders die hun sporen inmiddels hebben verdient door het behalen van fenomenale resultaten. Deze traders hebben een verscheidenheid aan methoden, tijdshorizonnen, en waarin ze handelen. Echter, één ding hebben ze allen gemeen, ze zijn allen succesvol geworden in hun vakgebied, en ze delen deze informatie met Jack Schwager. In het boek wordt geen ‘heilige graal’ besproken, echter worden wel leerzame opmerkingen gemaakt.

 

Reminiscences of a Stock Operator – Edwin Lefèvre
In ‘Reminiscences of a Stock Operator‘ verteld Edwin Lefèvre over het leven van Jesse Livermore (1877-1940). Het betreft Livermore's verhaal over hoe hij een succesvolle, zo niet de succesvolste, speculatieve trader van zijn tijd werd.

 

Safe Strategies for Financial Freedom – D. R. Barton, S. Sjuggerud & K. Van Tharp
Het is een erg aantrekkelijk idee: door middel van veilige strategieën financiële vrijheid behalen. Het boek beschrijft “veilige” strategieën, die een vereenvoudiging weergeven van de weg die u moet afleggen voordat u ‘financieel vrij’ bent.

 

Technical Analysis Explained : The Successful Investor’s Guide to Spotting Investment Trends and Turning Points - Martin J. Pring
Dit boek van Pring behandeld alle aspecten van technische analyse, alsmede uitgebreid de achterliggende gedachte. Zo wordt er uitgebreid stil gestaan wat er gebeurd bij bepaalde technische patronen, waardoor het ook duidelijk wordt hoe de kopers en verkopers zich gedragen en belangrijker nog waarom ‘het patroon werkt zoals het werkt’.

 

The Complete Guide to Building a Successful Trading Business - Paul King
Een succesvolle trader kan niet zonder een trading business plan. Hoewel bepaalde informatie in dit boek niet relevant is voor Nederland (zoals de Amerikaanse rechtsvormen die worden behandeld), bied dit boek nog meer dan genoeg andere waardevolle informatie. Behandeld wordt onder andere hoe een strategie te bedenken, waaruit een robuust handelssysteem bestaat, welke problemen bij implementatie kunnen ontstaan, en hoe men dient te plannen voor problemen. Ook wordt er stil gestaan bij het ‘softe aspect’ van systemen: namelijk de trader zelf.

 

Trade Your Way to Financial Freedom – K. Van Tharp
Een leerzaam boek dat gaat over money management, psychologische valkuilen, strategie ontwikkeling, zelf reflecties etc. Nadruk in dit boek ligt op wat u zelf wilt van een strategie in plaats van wat de meeste winst geeft of het makkelijkst te implementeren is; volgens de auteur is psychologie verantwoordelijk voor 90% van uw beleggingssucces.

 

Way of the Turtle: The Secret Methods that Turned Ordinary People into Legendary Traders - Curtis Faith
Leerzaam boek dat onder meer gaat over psychologische valkuilen, de psychologie van de trader, maar ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van een (trend volgende) strategie. Daarnaast wordt er uitgebreid stil gestaan bij robuuste systemen én wat robuuste metingen zijn van deze systemen.  Voor de geïnteresseerden bevat het boek de trading rules van de Turtles inclusief money management principes.

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op via het contact formulier.

Contactformulier
Vastgoed Beleggen in vastgoed betreft het beleggen in onroerend goed: woningen, appartementen, recreatiewoningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten. Een belegging... Lees verder Money Management: Risk / Reward Ratio Money management gaat onder andere over uw meest geschikte positie omvang en hoeveel risico u neemt op een positie niveau, maar ook op een portefeu... Lees verder Beperkingen van menselijke beslissingsprocessen Bij de psychologische valkuilen kwamen er al een reeks biases aan de orde die beïnvloeden hoe wij mensen beslissingen nemen. Door de... Lees verder Beleggingsfondsen Beleggen via een beleggingsfonds houdt in dat u deel neemt aan een aandelenportefeuille dat beheert wordt door professionele fondsbeheerder. U bele... Lees verder