Beursadvies

Beleggingstips verschillen per analist en expert. Bij ons zijn de meningen onder de experts ook verdeeld, maar het is belangrijk dat u zelf beslissingen neemt. Volg dus nooit zomaar het advies van een analist, maar trek altijd uw eigen welbedachte plan.

Beleggingstips

Op deze pagina zijn verschillende beleggingstips te lezen. Deze zullen u helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Wij maken onderscheid in lange en korte termijn beleggen, omdat beleggen op lange en korte termijn beleggen enorm van elkaar verschilt. U vindt hier per soort een aantal tips. Het is ten eerste belangrijk dat u een vorm van beleggen kiest die het beste bij u past. Groter risico, hoger rendement betekent meestal op lange termijn beleggen.

Tips beleggen korte termijn

Ook bij korte termijn beleggen is het mogelijk om een goed rendement te behalen. Het is verstandig om gebruik te maken van technische analyses. Met deze analyses ziet u in een paar minuten op welke producten jij winst kunt behalen. Wij hebben een aantal concrete beleggingstips voor beleggen op korte termijn:

  • Houd het nieuws in de gaten.
  • Heb een plan en handel niet impulsief.
  • Neem beslissingen en analyseer als de markt gesloten is.
  • Riskeer een maximaal gedeelte van uw vermogen.
  • Plan regelmatig een stop in om zo verlies te beperken.

Tips beleggen lange termijn

Bij belegen op lange termijn wordt er gebruikt gemaakt van een fundamentele analyse. Als u gaat beleggen op de lange termijn is het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van alle financiële gegevens. Hierbij kan men denken aan balans, winst- en verliesrekening, liquiditeitsbegroting, schuldenpositie, liquiditeitspositie en andere belangrijke ratio’s, deze hebt u namelijk nodig om goed te kunnen analyseren. Ook voor lange termijn hebben wij concrete tips op het gebied van beleggen.

  • Geleend geld is geen geld om te beleggen.
  • Money management zijn goede technieken om te gebruiken.
  • Houd rekening met de risico's.
  • Trek uw eigen plan en laat u niet beïnvloeden door invloeden van buitenaf.
  • Doe grondig onderzoek naar de onderneming.

Meer tips? Kijk dan bijvoorbeeld op het portaal Forex-actieftraders.

Grondstoffen Beleggen in grondstoffen richt zich veelal op de handel in goud, zilver en olie. Deze grondstoffen zijn schaars, waardoor het zeer rendabel voor u kan z... Lees verder Beleggingsfondsen Beleggen via een beleggingsfonds houdt in dat u deel neemt aan een aandelenportefeuille dat beheert wordt door professionele fondsbeheerder. U bele... Lees verder Verlies nemen Naast de directe financiële gevolgen van verliezende trades, zijn er ook psychologische gevolgen. U zou van een verlies van ‘mentaal kapitaal’ kunnen spre... Lees verder Opties Beleggen in opties richt zich op het nemen of uitschrijven van opties. Kort gezegd is een optie een contract waarbij een partij effecten levert, tegen een bep... Lees verder