Vastgoed

Wat is beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed betreft het beleggen in onroerend goed: woningen, appartementen, recreatiewoningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten. Een belegging in onroerend goed betreft altijd beleggingen met een termijn van minimaal 5 jaar. Het te verkrijgen rendement bestaat uit twee resultaten: het exploitatie resultaat (direct rendement) en het verkoop resultaat (indirect rendement).

De verschillende soorten onroerend goed maken het van belang goed op de hoogte te zijn van de desbetreffende sector betreffende kansen en risico's. Indien u op de hoogte bent van risico's en kansen kunt u een beter rendement behalen dan op bijvoorbeeld obligaties, en dit tegen een lager risico.

Terug naar overzicht
Beperkingen van menselijke beslissingsprocessen Bij de psychologische valkuilen kwamen er al een reeks biases aan de orde die beïnvloeden hoe wij mensen beslissingen nemen. Door de... Lees verder Futures Futures zijn eenvoudige beleggingsinstrumenten die zowel speculatief als defensief ingezet kunnen worden. Het betreft een financieel termijncontract tussen t... Lees verder Money Management: R Waarden De letter ‘R’ staat voor uw initiële risico. Soms wordt het in de literatuur en op beleggingsfora R genoemd, dan weer R waarde of een R mult... Lees verder Wat zijn uw prioriteiten? Een passie hebben voor beleggen, het lezen van beleggingsbladen, boeken en websites is dan een lucratieve manier om bezig te zijn met de beurs. Iedere passie h... Lees verder