Grondstoffen

Wat is beleggen in grondstoffen?

Beleggen in grondstoffen richt zich veelal op de handel in goud, zilver en olie. Deze grondstoffen zijn schaars, waardoor het zeer rendabel voor u kan zijn om in te beleggen. Koersprijzen fluctueren op de korte termijn veel, echter wanneer het aanbod daalt zullen prijzen flink stijgen indien de vraag relatief gelijk blijft. Hieronder een voorbeeld.

Beleggen in goud

Goud is een waardevast edelmetaal wat het laatste decennium alleen maar meer waard is geworden. Sinds de Grieken en Romeinen weet men dat goud waardevol is. Bij het beleggen in goud loopt u niet veel risico beleggen is daarom geschikt voor beleggers die gebruik willen maken van de mogelijkheden van beleggen maar hierbij geen risico willen lopen. Het voordeel van het beleggen in goud ligt bij de BTW. U hoeft namelijk geen BTW te betalen, althans dat is veel voorkomend. Beleggen kan zowel als fysieke eigenaar van goud als via een online broker.

De voordelige kant van het beleggen in goud ligt bij de gouden munten, het kopen van de munten is voordelig aangezien de munten dus zijn vrijgesteld van BTW. De munten zijn goedkoop, men kan dus meer goud aanschaffen voor dezelfde prijs. Twee kenmerken van goud: gouden munten hebben een hoog zuiverheidspercentage en het is natuurlijk prachtig om al die gouden munten te verzamelen.

Een zeer populaire en jonge munt is de Philharmonic; de Maple Leaf en de Krugerrand daarentegen zijn weer een stuk ouder, de munten hebben stuk voor stuk een eigen, goede, waarde en hebben een mooi en bekend uiterlijk! De Philharmonic is zeer geliefd bij beleggers en verzamelaars, wat geen vaak voorkomend verschijnsel is, meestal worden de munten pas populair als ze al langer bekend zijn maar bij de Philharmonic ging het zeer snel en deze munt kwam dan ook zeer snel op de markt. Maar het is niet vanzelf gegaan, de snelle ‘inburgering’ van deze munt heeft de munt te danken aan haar hoge goudpercentage ten opzichte van andere gouden munten. Van de Philharmonic zijn er door de jaren heen veel verschillende exemplaren uitgekomen dat ligt voor deze munt dus in het voordeel bij de beleggers en verzamelaars. Ook de vorm van de munt is een bijzonder verschijnsel, de munt bestaat geheel uit goud. Men komt dat niet vaak voor, kijk bijvoorbeeld naar de Krugerrand, deze munt wordt aangevuld met koper. Meer info over goud:

Benieuwd naar de mogelijkheden van beleggen in goud? Lees Goldid > beleggen in goud - Informatie portaal Goldid is de start voor beleggen in commodities als goud en zilver

Terug naar overzicht
Valkuil: Confirmation Bias Een valkuil die de waarneming van feiten soms vertekend is de ’confirmation bias’. Confirmation bias is de neiging die we van nature hebben om onz... Lees verder Verlies nemen Naast de directe financiële gevolgen van verliezende trades, zijn er ook psychologische gevolgen. U zou van een verlies van ‘mentaal kapitaal’ kunnen spre... Lees verder Plus 500 Plus 500 is opgericht als een Forex broker, echter specialiseert zich tegenwoordig in de handel van CFD's. Hierbij hebt u de keuze uit beleggen in valuta's, aandelen, i... Lees verder Vastgoed Beleggen in vastgoed betreft het beleggen in onroerend goed: woningen, appartementen, recreatiewoningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten. Een belegging... Lees verder