Elliott Wave Theorie

Wat is de Elliot Wave Theorie?

U zou het misschien niet verwachten, maar de bewegingen van de beurs kunnen in zekere mate worden voorspeld. Eind jaren twintig ontdekte Ralph Nelson Elliott namelijk de onderliggende principes van beurzen. Hij beweerde dat de marktprijzen stijgen en dalen volgens bepaalde patronen, die een golfbeweging laten zien. Verder concludeerde Elliott dat er sprake was van een herhalend patroon. Na vijf golven omhoog volgen er drie naar beneden. Hierna volgt er weer een beweging van vijf golven omhoog enzovoorts. Deze bewegingen kunnen tot in het oneindige worden herhaald.

Voorspellingen aan de hand van de Elliott Wave Theorie

De theorie van Elliott wordt nog steeds gebruikt om te bepalen wanneer de beurs weer gaat aantrekken na een periode van crisis. Daarnaast is het uiteraard ook een uitstekende risicometer. Als de vijf golven omhoog zijn geweest, is er een kans dat er verlies zit aan te komen. Frost en Prechter hebben gezorgd voor bewijzen dat de Elliott Wave werkt. Zij voorspelden een stijgende lijn in de jaren zeventig (bull markt) en de crash in 1987 op de Amerikaanse beurzen (bear markt).

Sceptici over de Elliott Wave Theorie

Hoewel veel mensen deze theorie aanhangen en beweren dat de golfbewegingen altijd opgaan, zijn er ook mensen die zich minder snel zullen wagen aan deze voorspellingen. Voordat u de theorie goed kunt toepassen is er namelijk heel wat oefening nodig. Om de theorie goed toe te kunnen passen moet er gebruik worden gemaakt van het Fibonacci principe. Als u dat onder de knie hebt, kunt u proberen vanaf de bank te volgen of uw voorspellingen uitkomen. Of u waagt u natuurlijk aan het echte beleggen!

Terug naar overzicht
Opties Beleggen in opties richt zich op het nemen of uitschrijven van opties. Kort gezegd is een optie een contract waarbij een partij effecten levert, tegen een bep... Lees verder Plus 500 Plus 500 is opgericht als een Forex broker, echter specialiseert zich tegenwoordig in de handel van CFD's. Hierbij hebt u de keuze uit beleggen in valuta's, aandelen, i... Lees verder Grondstoffen Beleggen in grondstoffen richt zich veelal op de handel in goud, zilver en olie. Deze grondstoffen zijn schaars, waardoor het zeer rendabel voor u kan z... Lees verder Money Management: R Waarden De letter ‘R’ staat voor uw initiële risico. Soms wordt het in de literatuur en op beleggingsfora R genoemd, dan weer R waarde of een R mult... Lees verder