Beleggingsfondsen

Wat is beleggen in beleggingsfondsen?

Beleggen via een beleggingsfonds houdt in dat u deel neemt aan een aandelenportefeuille dat beheert wordt door professionele fondsbeheerder. U belegt niet zelf, echter u kiest wel de mate van risico u wilt lopen en in hoeveel fondsen u belegd. Bij het beleggen in meerdere fondsen zorgt u voor een risicospreiding. Bij het beleggen in beleggingsfondsen is er sprake van een evenredig rendement. Hoe meer risico u loopt, hoe hoger het rendement kan uitvallen.

Rendement van beleggingsfondsen

Bij het beleggen in beleggingsfondsen draait het net al bij andere beleggingsvormen maar om één ding: rendement. Dit kan op twee verschillende manieren worden verkregen:

1. Dividend: door het uitkeren van dividend is het mogelijk op rendement op uw inleg te verhogen.

2. Koersrendement: bij goede zaken van een fondsbeheerder, kunnen positieve koersschommelingen het gevolg zijn.

Nadeel van het beleggen in beleggingsfondsen is dat de spanning en sensatie van beleggen in de handen ligt van de fondsbeheerders; zij maken de keuzes.

Terug naar overzicht
Plus 500 Plus 500 is opgericht als een Forex broker, echter specialiseert zich tegenwoordig in de handel van CFD's. Hierbij hebt u de keuze uit beleggen in valuta's, aandelen, i... Lees verder Grondstoffen Beleggen in grondstoffen richt zich veelal op de handel in goud, zilver en olie. Deze grondstoffen zijn schaars, waardoor het zeer rendabel voor u kan z... Lees verder Stress & Beleggen Stress, welke belegger/trader kent het niet? Wat is stress, wat maakt een gebeurtenis stressvol, wat zijn de gevaren van stress, en hoe kan stress worden verminder... Lees verder Beleggingsfondsen Beleggen via een beleggingsfonds houdt in dat u deel neemt aan een aandelenportefeuille dat beheert wordt door professionele fondsbeheerder. U bele... Lees verder